Kunstforedrag


Foredragene er lavet i samarbejde med Pårup Aftenskole.


Foredrag med Bente Scavenius onsdag d. 26. september kl. 19.00

Kunst der gennem tiderne har skabt debat.


Lige siden det moderne gennembrud i 1880’erne, hvor mange nye aviser kom til bl.a. Politiken, har kunst skabt debat i medierne. På det tidspunkt kunne P.S. Krøyers naturalistiske malerier af arbejdere sætte sindene i kog. Få år efter var det J. F. Willumsen, der forargede det etablerede borgerskab, da han på Den Frie Udstilling viste raderingen ”Frugtbarhed”, en symbolistisk fortolkning af hans gravide kone. Senere hen i begyndelsen af 1900-tallet kom bondemalerfejden, hvor de fynske malere med Peter Hansen, Fritz Syberg og Johannes Larsen blev angrebet for en for deres i ”københavnske øjne” bondsk og jordbunden kunst. Det var intet imod den debat, der blev skab efter at Vilhelm Lundstrøm havde udstillet sine pakkasse-collager på KE i 1918, hvor han blev beskyldt for at være syg i hjernen.

I nyere tid har kunst også skabt debat ikke mindst i forbindelse med Bjørn Nørgaards såkaldte ”Hesteofring” i 1972. Men også Christian Lemmerz’ rådne svinekroppe i glasmontre på Esbjerg Kunstmuseum i 1994 vakte furore i medierne og blandt publikum. Senest har Katharina Grosses sprøjtemalede røde græsplæne fra 2017 i den grad kunnet sætte sinde i kog i Aarhus. Så god kunst vil til enhver tid kunne skabe debat og dermed sætte spørgsmål ved det etablerede. 

Der er mulighed for spørgsmål og debat.

Foredraget koster 145,-

Tilmeld dig her.Kunstmøde med John Kørner onsdag d. 24. oktober kl. 19.00


John Kørner har et poetisk og hårdt realistisk billedsprog. Med lette men sikre strøg formidler han hverdagens store problemer: danske soldater der dør i krig i et fjernt land, udenlandske kvinder på arbejde på gaden i sene nattetimer i København og strømmen af mennesker der drives fra deres hjem over barske landskaber for at finde et nyt sted at kalde hjem.

John Kørner arbejder hovedsageligt med maleri, men herudover også grafik, keramikglas og skulptur.


Foredraget koster 145,-

Tilmeld dig herKunstmøde med Thomas Kluge onsdag d. 16. januar kl. 19.00


Mød kunstmaleren Thomas Kluge og få et helt særligt indblik i hans kunstneriske univers.

Hør om Kluges ”rejse” og forundring over kunst, der synes at være rummelig og antiautoritær, men som har vist sig at være stik modsat.

Kluges ”rejse” er derfor kommet til at handle mere og mere om, hvad kunst er, og om hvad det tilsyneladende portræt kan skabe af uorden i den sammenhæng.

For hvem og hvad er kunst? Og hvem har retten til at synes og mene?

Blandt Kluges mest kendte værker, er det store portræt af den kongelige familie og en lang række enkeltportrætter, bl.a. kronprins Frederik, Mærsk Mc-Kinney Møller og Anders Fogh Rasmussen.


Foredraget koster 145,-

Tilmeld dig herAlle 3 foredrag


Foredrag med Bente Scavenius onsdag d. 26. september

Kunstmøde med John Kørner onsdag d. 24. oktober

Kunstmøde med Thomas Kluge onsdag d. 16. januar


Alle 3 foredrag koster 350,-

Tilmeld dig her


Fri entré


Kunstbygningen Filosoffen
Filosofgangen 30
Odense C
+45 63 75 08 90

filosoffen@odense.dk

Åbningstider:
Tirsdag-søndag 11.00-17.00

Tilmeld nyhedsbrev


Facebook, Instagram og café